Tuesday, February 3, 2015

Pařba(5)

Nový díl.

BRIAN

Všichni tři jsme zůstali stát mezi dveřmi a jen jsme tupě zírali na před námi skvěle se bavícího Maikeyho, s kdo ví, jak se, kurva, jmenuje, modrookým, blonďatým klukem... Měl jsem za to, že mám snad halucinace po tom vyčerpávajícím hledání ve všech zdejších koutech Vegas, jenže jsem byl pekelně na omylu, Maikey tu opravdu, byl zdravý, jak rybička a podle jeho výrazu se neměl nikdy líp! Hudba hrála tak hlasitě, že si ani nevšiml nebo spíš nevšimli, že jsme tu, nebyl jsem daleko od toho skočit po něm a uškrtit ho vlastníma rukama!


B: "Co se to tu, kurva, děje?!"...Neovládl jsem se.
Maikey: "Briane! Kde jste byli, vy blázni, vrátil jsem se a vy nikde!"...Přiřítil se ke mně a objal mě.
"Emmette, zlato!"...Ozval se blonďák a zamířil k Emmettovi, aby mu mohl vrazit jazyk hluboko do krku.
Emmett: "A-a-ahoj... To jsou mi ale zvyky."
Ted: "Emmette?"...Podíval se na něj se zdvihnutý obočím.
Emmett: "Co?"...Byl značně v rozpacích.
Ted: "Nechceš to vysvětlit?"
Emmett: "Rád bych... Ale nevím, jak,"...Pronesl přes křečovitě stisknuté zuby v jakémsi úsměvu, zatímco se mu ten frajírek věšel na krk.
B: "Tak a dost! Vysvětlí mi tu někdo... Všechno!"
Maikey: "Co se děje?"...Civěl na mě jak na blázna.
B: "Prý, co se děje... No to je výborný!"

Prodral jsem se davem těch bláznů a zamířil jsem rovnou k pohovce, na kterou jsem se bezvládně svalil, a když jsem na stolku před sebou zahlédl flašku podle všeho dobrého pití, ihned jsem jí čapl a začal jí do sebe lít!

Maikey: "Emmette, Tede, nechcete mi říct, co se mu stalo?"
Ted: "Nechceš nám ty říct, co se stalo tobě?"
Maikey: "Mně?"
Emmett: "Ztratil ses!"
Maikey: "Prosím?"

Zatímco se mu ti dva šašci snažili vysvětlit, o co tu vlastně jde, já dál cumlal tu dobrotu, potřeboval jsem to, jako nikdy v životě, tohle totiž bylo za hranice mého chápání a možná i dál!

Maikey: "Proboha!"
B: "Ano, to jsi vystihnul,"...Uchechtl jsem se.
Maikey: "Nenapadlo mě, že si nebudete nic pamatovat... Tohle je... Tohle je..."...Začal se smát.
B: "Jsem rád, že se bavíš... Vlastně podle všeho ses bavil celej den, zatímco my jsme tě hledali všude, já musel neustále poslouchat tyhle dvě užvatlaný huby, skoro mě zabili a strachy jsme málem zešíleli... Ale dobře, hlavně, že ses bavil!"...Pohodil jsem vztekle polštářkem přes celý pokoj.
Maikey: "Promiň, já..."
B: "Omluvy si nech pro strýčka příhodu a radši bys nám mohl vysvětlit úplně všechno, počínaje tímhle,"...Ukázal jsem prstem na ne moc výřečného blonďáka, který se z nějakého nevysvětlitelného důvodu pořád tiskl k Emmettovi.
Maikey: "To by mohl nejlíp vysvětlit Emmett."
Emmett: "Vážně?"...Udivoval se.
Maikey: "Ty si na něj opravdu nepamatuješ?"
Emmett: "Vypadám na to?"
Maikey: "Ach jo, radši to vezmeme hezky od začátku..."

Když nám Maikey začal vyprávět všechno od toho, jak jsme se sem dostali až po to, kde byl po celý den, něco málo jako by se mi začalo po střípkách vracet společně s Maikeyho vyprávěním... Tak za prvé - Vegas byl prý podle všeho můj nápad nebo spíš takhle, Justina napadlo, že bych měl s Emmettem a Tedem pro Maikeyho udělat rozlučku se svobodou a moje ironická reakce - "Jasně, mohli bychom ho vzít třeba do Vegas!" - se náhle stala skutečností! Bylo to prý strašně narychlo, Debbie si stála za tím, že bychom jezdit neměli, že by se nám mohlo něco stát nebo, nedej bože, že bych Maikeyho přivedl na scestí a on by provedl něco, čeho by mohl později litovat, nakonec se však rozhodla polevit, ale dala mi jasně najevo, že pokud se něco zvrtne, moje prdel to odnese! Justin s námi nejel, protože měl na starost, jak už víme - dort a celkově přípravu svatby společně s Debb, holkami, Daphne a svojí mámou a sestrou, jo a tak nějak věděl, že i když mezi nás patří, my čtyři jsme taková banda přátel, která si zkrátka zasloužila být v tomhle jen spolu, jednoduše nechtěl zaclánět a do teď toho blázna nechápu, možná kdyby jel, nic z tohohle by se nestalo, ale to už jsem trochu odbočil od tématu. Nakonec i přes všechny obavy, jak Debbie, Bena, tak vlastně všech ostatních, jsme byli požehnáni šťastnou cestou, vzpomínám si dokonce na to, že Justin nás doprovodil na letiště a zdlouhavé líbání téměř zapříčinilo, že jsme nestihli náš let, nebýt Teda, který nám rázně ukončil radovánky! Když jsme nakonec přistáli, bylo na řadě ubytování, Maikey s Tedem si stáli za tím, že stačí nějaký obyčejný pokojík, že se nějak složíme za to já a i tak nějak Emmett jsme toužili po pořádném luxusu, který byl následně zaplacen z mé kapsy, já musel být ožralý už v tu chvíli, jinak si nedokážu vysvětlit, jak jsem mohl vypláznout takovejch peněz! Nicméně luxus byl náš a my se ubytovali v tomhle obřím prezidentském apartmá. Já s Maikeym jsme si zabrali jednu ložnici a Emmett s Tedem druhou, jinak by to fungovat ani nemohlo, to, jak se dnes ráno objevil Ted na zemi v mé ložnici, bude doufám, co nevidět vysvětleno! Jakmile jsme se prý "pořádně" zabydleli, šli jsme prozkoumat okolí, lépe řečeno skončili jsme u bazénu, kde jsme se nechali obskakovat sexy koloušky, zatímco jsem propaloval pohledem sexy plavčíky! Maikey s Tedem blbli v bazénu a Emmett někam asi na hodinu zmizel a nakonec, když se vrátil, kdo jiný by mohl být po jeho boku, než právě tady náš neznámý blonďák, jehož jméno jsem právě zjistil... Vlastně všichni zjistili, protože ani Emmett to nevěděl! Nic nového že? Každopádně jmenuje se Bruno a Emmett nám jej představil jako našeho průvodce, což je dost divné, jelikož ten kluk skoro nemluví a ani si nejsem jistý, že umí anglicky, vypadá spíš jak Němec a stěží řekne pár anglických slov! No co, pokud umí kouřit, Emmett může být spokojený, na co jinýho jsou taky ústa dobrá, že?
Prý jsme u bazénu strávili celý den až do samotného večera, asi proto jsem tak pěkně opálený! Poté jsme se vrátili na pokoj a vzali si na sebe nebo spíš já jsem si vzal na sebe svůj nejlepší oblek, u těch třech by se o tom dalo dlouho diskutovat! A následně naše cesty nemohly směřovat nikam jinam než do Vegaského kasina, kde jsme prý vydělali slušné prachy, které nám však nevydržely dlouho, koupili jsme plno chlastu a nějaké "E" a pár dalších dobrot a při této kombinaci nám asi byla způsobena tahle naprostá amnézie! A když jsme nakonec byli totálně na šrot, tedy spíš my tři, Maikey to tolik nepřeháněl, prý si stál za tím, že by si rád na své svatbě stoupnul místo doplazení se tam, jsme se nakonec rozhodli naše dobrodružství ukončit a vrátit se do toho drahého luxusu, abychom se z toho vyspali, při této příležitosti jsme narazili na pana Bruna a Emmett zkrátka neodolal představě dalších radovánek a vzal ho s námi... Proto Ted skončil v naší ložnici, proto! No a to nejlepší nakonec - proč Maikey zmizel? Sháněl komiks! Prý mě o tom v noci informoval a já bez problému souhlasil, nenapadlo ho však, že si nic z naší konverzace nebudu pamatovat! Ráno proto vstal, a narazil na pana tajemného s vtipným přízvukem jménem Bruno při vycházení z ložnice, který podle všeho líp anglicky rozumí, než mluví a ten mu nabídl, že ho zavede na dobrá místa, kde by mohl sehnat komiksy, prý se skvěle dorozumívali rukama a vším možným, co bylo třeba! Vrátil se prý zhruba před pár hodinami, a když nás tu nenašel, chtěl nám zavolat, ale jak zjistil, jeho telefon nebyl k nalezení, usoudil tedy, že jsme se asi šli někam zabavit a že až se vrátíme, tak se vrátíme!

Emmett: "Do prkýnka! Ahoj, těší mě,"...Usmál se na Bruna, který na něj zamilovaně hleděl.
Ted: "Myslím, že tvoje svatba nebude jediná Maikey,"...Dobíral si Emmetta.
Emmett: "Haha... Vážně vtipné!"
Maikey: "Nenapadlo mě, že si budete myslet, že jsem se ztratil a už vůbec, že si nic nebudete pamatovat."
B: "Lísteček "Jdu nakupovat," si mohl nechat,"...Neodpustil jsem si poznámku.
Maikey: "Omlouvám se."
B: "Máš štěstí, že se ženíš, jinak bych tě zabil."
Maikey: "Neříkej, že si o mě měl strach?"...Posadil se vedle mě a začal se doprošovat.
B: "Byl jsem šťastnej, že už tě nikdy neuvidím."
Maikey: "Je mi to jasný,"...Natáhl se ke mně a políbil mě.

Měl jsem vztek, ale mnohem větší radost, že je v pořádku a proto jsem se nejspíš zlomil a nic mu už dál nezazlíval, navíc on má před sebou doživotní smlouvu s ďáblem, které se říká manželství, myslím, že on si ještě vyžere takových věcí, že se nemusím namáhat!
Následně jsme se všichni rozhodli hodit to za hlavu a užít si zbylých pár hodin ve Vegas - pustili jsme opět na plné pecky hudbu a všichni jsme se oddali bouřlivému nočnímu životu, a když jsme se ráno probudili, nezastihla nás už naštěstí žádná amnézie, za to Maikeyho pekelná nervozita!

No comments:

Post a Comment