Friday, October 16, 2015

Místo lásky a přátelství(11)

Nový díl.

JUSTIN

Toho kluka jsem pořád ztrácel a zase nacházel, byla to jak nějaká hra na schovávanou nebo snad na kočku a myš, jen jsem si nebyl jistý tím, kdo z nás je kočka a kdo myš! Naposledy jsem ho však viděl zhruba před hodinou a od té doby jako by se po něm snad slehla zem a ačkoliv si říkám, že je to tak možná lepší, že alespoň nebudu muset odolávat pokušení, poněvadž to pokušení nebudu mít na očích, tak část mě se s tím nechce jen tak smířit, v tomhle jsem asi Brianovi podobný víc, než si myslím, on taky vždycky musí mít to, co chce a to za každou cenu, prostě dokud to nemá, tak se zkrátka nevzdává a já toho kluka rozhodně chci i přes to, že moje svědomí mi dává jasně najevo, že bych neměl, jenže poslechnout jej by bylo mnohem snazší, kdybych se s Brianem před svým odjezdem nepohádal, no lépe řečeno nedostal do nepříjemné situace, ve které jsme doteď a kdybych na něj kvůli tomu neměl přímo nehorázný vztek! Navíc se sám sebe musím už asi po padesáté zeptat, proč si, sakra, Brian může užívat a nemít z toho výčitky a já ne? Asi proto, že ať se mi to líbí nebo ne, Ben měl pravdu - já nejsem Brian, já nedokážu oddělit city od sexu! Asi je tudíž vážně lepší, že ten kluk prostě zmizel!
Jakmile jsem měl vody po krk, vrátil jsem se zpátky na deku, po chvíli se ke mně přidal i Maikey, zatímco Ted s Benem nadále mučili Emmetta ve vodě, který se s novotou svých úžasných plavek může dost jistě rozloučit!

Maikey: "Možná bys mu měl zkusit zavolat, třeba tu někde chytíš signál."
J: "Cože?"...Pohlédl jsem na něj zaskočeně zpoza brýlí.
Maikey: "No nekoukej na mě jak na blázna, oběma by vám to prospělo, jsme tu třetí den a ty ses pořád nebyl schopný pořádně uvolnit a jsem si jistý, že jemu taky není zrovna nejlíp."
J: "Jo, to si dovedu představit... kdyby mu beze mě bylo tak moc mizerně, jel by s námi."
Maikey: "Ale no tak, znáš Briane, i kdyby sebevíc chtěl, nemůže si dovolit ukazovat nám, že mu na nás záleží... A hlavně na tobě."
J: "Nemá s tím problém u tebe,"...Tak jo, přiznávám, teď jsem zněl žárlivě!
Maikey: "Se mnou je to jiné, známe se od dob, kdy jsme byli děti, jsme jak bráchové, ale ty? Ty jsi prostě něco jiného, před tebou odmítal věřit na lásku a vztahy, ale díky tobě se v něm tohle změnilo, pro mě má kamarádské city, pro tebe ale milostné a to je věc, které se celý svůj život bál, že se z něj stane vzorový příklad na heterosexuála, a proto se mu nediv, že má problém s tím dávat ti najevo, že mu na tobě záleží a že tě miluje tak, že by s tebou jel sem, zkrátka je to proti jeho přirozenosti a kdyby s námi jel, nejspíš by ho to zabilo, to ale nic nemění na jeho citech k tobě a na tom, že je mu bez tebe zajisté mizerně."


Slyšet to jen tak od někoho asi bych tomu odmítal věřit, ale slyšet to od Maikeyho to je věc naprosto jiná, Maikey mě od začátku nemohl vystát, v podstatě jediné, po čem toužil, bylo, abych zmizel a on by tak mohl mít Briana pro sebe, ale ušli jsme spolu kus cesty a nakonec se z nás stali přátelé a proto to pro mě znamená hodně, protože pokud si něco takového myslí Brianův nejlepší kamarád, alespoň polovina na tom musí být pravdivá a vzhledem k tomu, že Briana znám dost dobře, myslím si, že můžu potvrdit, že tohle je stoprocentní pravda... Která mě však i přes to trápí, poněvadž si nejsem jistý tím, jak dlouho tohle dokážu ještě vydržet! Ale jsem si rozhodně jistý jednou věcí, že až se vrátíme zpátky, tak chci to, co se mezi námi s Brianem stalo, vyřešit a být s ním!

Emmett: "Prosím, nedovolte jim, aby mě tam znovu odtáhli,"...Přiběhl k nám, aniž bychom si ho všimli.
Maikey: "Budeme tě bránit vlastním tělem."
J: "Přesně tak, jsme tvoji osobní strážci."
Emmett: "Jsem úplně jako Whitney Houston."
Maikey: "Asi si budeme muset střihnout, kdo z nás je Kevin Costner, Justine."
J: "Pak můžeme udělat konkurz."
Emmett: "Výborný nápad, rád vám ho zorganizuji."

Já i Maikey jsme se museli začít smát, ale Emmett se zdál, že to bere víc než vážně, opravdu bych věřil, že nám ten konkurz zorganizuje!

Ben: "Co je tady tak k smíchu?"
Maikey: "Emmett se nám zbláznil."
Ted: "Vy jste si všimli?"
Emmett: "Teddy!"
Ted: "Promiň, zlato,"...Natáhl se k němu pro polibek a vše bylo odpuštěno.
Ben: "S Tedem jsme dostali hlad, takže..."
Ted: "Obrovský hlad,"...Doplnil.
Ben: "Co kdybychom se vrátili do stanů a něco sezobli?"
J: "Souhlasím, už se mi kroutí žaludek!"

Všichni jsme se shodli na tom, že doslova umíráme hlady a vrátili jsme se do stanů, kde jsme se pustili do další hromady jídla, které nám Debbie připravila, myslím, že tolik jídla ani nemáme šanci sníst!
Nakonec jsme se odporoučeli každý do svého stanu, abychom se oddali odpolednímu odpočinku, ale zatímco jsem slyšel snad chrápání každého z těch čtyř, tak já nebyl schopný ani za boha usnout, pořád jsem musel přemýšlet nad tím, co mi řekl Maikey, že bych měl Brianovi zavolat a tak když se nakonec setmělo, vzal jsem telefon a šel jsem se projít, doufal jsem, že mi vzduch pomůže na to tolik nemyslet a odolat, ale ve finále to dopadlo tak, že jsem chodil jak šílenec sem a tam a hledal signál jako by mi šlo o život!
A když se nakonec zdálo, že jsem se spíš ztratil já sám místo toho, abych nalezl signál, tak se stal přímo neskutečný zázrak a na telefonu se ukázaly čárky, myslím, že jsem snad i radostí poskočil! Jenže když jsem nakonec naťukal Brianovo číslo, bylo to jako bych zamrzl a nebyl jsem si vůbec jistý tím, že dělám dobře, jenže taky jsem věděl, že pokud to neudělám, můžu toho pěkně litovat, tudíž jsem se odhodlal a to zelené tlačítko stiskl, chvíli jsem čekal a nakonec se ozvalo "Brian Kinney..."

J: "Briane?"...Myslím, že jsem zněl jako malé dítě o Vánocích!

"Momentálně nemohu k telefonu, lépe řečeno nechci, takže ať jste, kurva, kdokoliv, nechte si svoje podělaný řeči pro sebe, já se právě teď věnuji své nejoblíbenější činnosti a nehodlám se nechat rušit... Tak zas někdy,"...Na konci té úžasné zprávy se ještě ozval Brianův ironický, arogantní smích, který to výborně podtrhl!

Doslova jsem se musel zhluboka nadechnout a silně přivřít oči, poté jsem se sám sobě musel začít smát! Já si vážně naivně myslel, že Brian se má beze mě hrozně a že pokud uslyší můj hlas a bude vědět, že mi chybí, tak mu udělám radost, místo toho jsem se zas a znova napálil, Brian se mnou vyjebal a ani se nemusel nijak namáhat, i kdyby ta zpráva byla jen způsobem, jak se snaží zabít čas a tak jednoduše nahrává tyhle "vtipné" zprávy na záznamník, muselo ho alespoň napadnout, že bych mu mohl zavolat a zdá se, že mu to bylo naprosto jedno, tudíž myslím, že je na čase, abych se smířil s tím faktem, že já Brianovi opravdu nechybím!

No comments:

Post a Comment