Friday, April 13, 2018

Queer as Folk - Season 1

obsahuje spoilery!!!

   

1x01 - Premiere

Na začátku dílu se ocitáme v klubu Babylon a seznamujeme se s Brianem, Maikeym, Tedem a Emmettem. Při odchodu Brian potkává Justina a bere ho s sebou domů, kde s ním Justin zažije svůj první sexuální zážitek. Brian následně obdrží hovor od Melanie a společně s Maikeym a Justinem se vydává do nemocnice, protože se mu zrovna narodil syn, kterého má s Lindsay. Justin mu vybere jméno Gus. Následuje scéna na střeše s Maikeym a Brianem - hraje Proud. Poté opouštějí nemocnici a Maikey chce Justina odvést domů, ten se rozhodne jít s Brianem a zažije s ním své poprvé. Když se ráno probouzejí, Brian si nic nepamatuje, ani to, že má syna. Znovu mají sex ve sprše. Přijde Maikey, který měl půjčený Brianův jeep, jenž mu posprejovali dva malí kluci. Společně s Brianem odvážejí Justina do školy. Justin chce vědět, kdy může Briana znovu vidět, ten mu říká, že ho uvidí ve svých snech a následně odjíždí. Justin Daphne oznamuje, že právě potkal Boha. Zjišťujeme, že na jeepu je velkým růžovým písmem napsáno FAGGOT.

1x02 - Queer, There and Everywhere

Ukáže se, že Ted má rád Maikeyho víc, než jako kamaráda. Brian si to rozdává se ženatým zákazníkem. Mike zjišťuje, že se líbí svojí kolegyni Tracy a je nucený s ní a pár dalšími lidmi jít na pivo, aby se nezjistilo, že je gay. Brian si kvůli tomu z něho utahuje. Lindsay s Mel chtějí po Brianovi velké peníze z jeho životního pojištění a ten je zásadně proti a ve vzteku jede vyzvednout Maikeyho. Následně u Woody's narážejí na Justina a Brian z něho není nadšený. Kluci se taktéž dozvědí, že Brian Maikeymu skoro vyhonil nad fotkou Patricka Swayzeho, když jim bylo 14. Justin hádá Brianovi věk 33 a ten naštvaně odchází. Maikey se ho snaží zastavit a říká mu, že je Justin jeho zodpovědnost, ten ho odpálkuje a odchází. Justina se proto ujímá Maikey a vezme ho do jídelny za Debbie. Justin to nakonec nevydrží a ještě jednou zkouší jít za Brianem, tentokrát do loftu, ten tam má ale někoho jiného. Brian nakonec Justinovi říká, že nevěří na lásku, ale na šukání a tak s brekem odchází pryč.

1x03 - No Bris, No shirt, No service

Lindsay a Melanie pořádají párty na počest narození Guse. Maikey, Ted a Emmett se tam vydávají. Brian odmítl jít s tím, že si toho Gus stejně nevšimne. Emmett si přivedl Katsua, o kterém neví, že je prostitut, který čeká na své peníze, protože mluví pouze japonsky. Když kluci zjišťují, že se holky rozhodly Gusovi udělat obřízku, Maikey ihned volá Brianovi, který ani chvíli neváhá a okamžitě přijíždí k nim a v obřízce jim zabrání. Melanie je naštvaná na Lindsay za to, že se postavila na jeho stranu. Daphne radí Justinovi, aby přiměl Briana žárlit a tak se spolu vydávají do Woody's. Jenže Brian má už vyhlídnutého někoho jiného. Ten ale zmizí, když Brian mluví s Maikeym o Justinovi. Maikey před Woody's potkává Tracy a snaží se nějak vymluvit na to, proč se tam nachází. Následně se vydávají do Babylonu a na stejné místo Debb s Vicem pošlou Justina s tím, že tam Briana najde. Ted si vzal domů Blaka a ten mu dal drogy, po kterých dostane Ted záchvat. Brian v Babylonu opět potkává svojí oběť a tancuje s ním, přidává se k nim další tanečník a Maikey s Emmettem to v úžasu sledují. Justin to nenechá jen tak a Brianovi oba tanečníky přebere. To ho celkem rozhodí a nakonec nedokáže Justinovi odolat a tancuje s ním. Maikey to sleduje a nedělá mu to radost.

1x04 - Ted's Not Dead

Ted je v nemocnici v kómatu. Michael, Brian a Emmett ho jdou navštívit a potkávají se s jeho matkou, která jim oznamuje, že to s Tedem nevypadá dobře. Od Briana zjišťujeme, že se jednou s Tedem skoro vyspal na polo-orgiích. Justin ve škole pokukuje po spolužákovi Chrisu Hobbsovi a tak mu jde pomoct, když skončí po škole a má uklidit tělocvičnu, kde Hobbsovi vyhoní. Melanie oznamuje Brianovi, že ho Ted udělal zodpovědným při rozhodování, zda ho odpojit od přístrojů a Briana to vytočí a šokuje zároveň, protože nechápe, proč by si Ted zvolil zrovna jeho. Mezitím musí Michael s Emmettem spěchat do Tedova bytu, aby uklidili porno a podobné věci, jelikož tam má namířeno jeho máma. Justin zjišťuje, že jeho máma ví, že je gay a utíká pryč. Brian se snaží nějak vyrovnat s tím, co ví, ale začíná z toho šílet. Lindsay s ním promluví a on se následně vydává do nemocnice "oznámit" Tedovi, že to udělá, ten se ale následně probouzí a je svědkem toho, jak Brian šuká s doktorem. Justin skončil u Debbie, která hned volá Brianovi. Ten dorazí a s Justinem si to rozdá v Maikeyho starém pokoji, z čehož Maikey není nadšený. Debbie s Michaelem následně odvezou Justina domů a Debb se snaží domluvit Jennifer. Na konci epizody Ted vysvětluje Brianovi, že si ho vybral, protože věděl, že on by to jako jediný dokázal udělat.

1x05 - Now Aprroaching... The line

Lindsay žádá Briana, aby dorazil na večeři v naději, že se s Mel začnou více respektovat. Michael v práci shání někoho, kdo mu po pracovní době pomůže s inventurou a Tracy se ihned nabídne. Justin je mámou nucený jít na terapii a tam jí dá jasně najevo, že je opravdu gay. Brian se potýká s postarším klientem, kterého potřebuje získat, aby neohrozil svoje místo, ale nastanou komplikace, když po něm požaduje sex. Michael se při inventuře zraní a je nucený vyhledat chiropraktika, kterým je Dr. David Cameron a Mikovi hned padne do oka. Justin pokračuje v pronásledování Briana, ale ten ho opět odmítá. Když ovšem Justina pronásleduje jeho máma až do baru, uteče opět k Brianovi domů, který mu dá nakonec přednost před svým trickem a nechá ho u sebe přespat. Debbie pomůže Jennifer trochu více porozumět svému synovi. Jennifer nakonec za Justinem jde a donutí ho s ní mluvit, vydávají se spolu do galerie, ale Justin skončí na záchodech s náhodným klukem. Brian zvažuje, že se se svým klientem vyspí a Maikey mu to rozmlouvá. David pozve Maika na rande a ten ho zvorá tím, že jde na všechno moc rychle, když se Davidovi pokusí vykouřit v autě. Brian se vykašle na večeři u Lindsay a Melanie a vydává se místo toho za svým klientem. Na poslední chvíli si to ovšem rozmyslí a odchází od něj. Nakonec se vydává k Lindsay, která je na něj naštvaná, ale když ho vidí s Gusem, roztaje.

1x06 - The Art of Desperation

Michaela štve, že to zkazil s Davidem a nakonec jde za ním požádat ho o druhou šanci, což se vyplatí. Justin se znovu potkává s Lindsay a Melanie a nabídne se jim, že jim pomůže s nákupem. Brian není zrovna dvakrát nadšený, když ho najde u nich doma. Justin ukazuje Lindsay svoje kresby, mezi nimiž je i obraz nahého Briana. Lindsay navrhne Justinovi, aby své výtvory vystavil v LGBT centru a ten souhlasí. Ted je stále otřesený z toho, co se mu stalo, a rád by někoho poznal a tak se vydává do seznamovacího centra, kam s sebou vezme i Emmetta. Nakonec si s jedním mužem Rogerem vyjde a domluví se, že na to půjdou pomalu. Daphne se prořekne před Jennifer, že bude mít Justin výstavu a ta je zklamaná, že ji nepozval. Michael chce Davidovi ukázat, jak žije a vezme ho s sebou k Woody's, kde se David seznámí s Brianem a už od začátku mezi nimi panuje nevraživost. Brian to na Davida dokonce zkusí a ten to pak řekne Maikeymu, který tomu nechce uvěřit. Lindsay přemlouvá Briana, aby šel na Justinovu výstavu, ale ten nechce. Nakonec se tam ale přeci jen ukáže a Justin má radost. Michael s sebou vezme Davida, ale Melanie se domnívá, že David je Brianovou další známostí a nechtěně mu prozradí, že Michael chová city k Brianovi. Jennifer přijde na výstavu a konečně zjišťuje, kdo je Brian a je v šoku z toho, kolik mu je. Debbie si ji hned bere na starost a něco málo jí o Brianovi poví. Ted a Roger to nevydrží a chtějí se spolu vyspat, jenže Ted na poslední chvíli vycouvá, protože si uvědomí, že ho Roger vůbec nepřitahuje. Ted znovu potkává Blaka, který mu prozradí, že mu tu noc zavolal záchranku. Brian s Davidem se přetahují o Maikeyho. A na konci epizody zjišťujeme, že si Brian koupil Justinovu kresbu, kde je Brian vyobrazen nahý.

1x07 - Smells like Codependence

Justin si nechá dát piercing do bradavky. David se seznamuje s Debbie, která je nadšená z toho, že Michael randí s doktorem a nakáže jim, aby se dostavili na večeři. Jennifer prozradí Justinovu otci, že je gay a ten to nebere vůbec dobře a odmítá tomu uvěřit, ale když se mu zmíní o tom, že randí s dospělým mužem, je v šoku. Emmett s Tedem si utahují z Maikeyho a připravují ho na to, že ho čeká vážný vztah s Davidem a říkají mu, aby si dával pozor na varovná znamení - večeře s jeho matkou, kytka a pozvání na romantický víkend - a ke všemu nakonec opravdu dojde. Justin je naštvaný, že ho máma zradila a nakonec se s oběma pohádá, když mu zakazují se s Brianem stýkat. Jeho otec dokonce volá Brianovi, který se ovšem domnívá, že hovoří s trickem, který k němu zrovna míří a tak mu do telefonu říká oplzlosti. Justina si ve škole dobírá Hobbs a tak se spolu porvou. Michael s Davidem se vydávají na víkend na chatu, kde se dozvíme, že byl David ženatý se ženou a že má syna. Justinův otec zuří a chce ho poslat do vojenské školy, ale ten mu dává jasně najevo, že nic, co udělá, nezmění to, že je gay a on tak ve vzteku nabourá Brianův jeep. Michael se urychleně vrací zpátky, protože si myslí, že je Brian vážně zraněný, když však přijedou, ukáže se, že je až na pár modřin a škrábanců v pořádku a David je naštvaný, že dal Maikey opět přednost Brianovi. David se ale rozhodne nevzdat a dá Brianovi jasně najevo, že nikam nejde a bude o něj bojovat a žádá ho, aby dal Maikeymu možnost být konečně šťastný.

1x08 - Babylon Boomerang

Michaelovi se v Big Q naskytne možnost povýšení na manažera a Tracy ho k tomu nabádá. Když Brian s Justinem opouštějí Babylon, tak Justinův otec napadne Briana a nakazuje Justinovi, aby šel domů anebo už se nevracel a tak mu Justin přede všemi řekne, že už se domů nikdy nevrátí. Debbie vyčerpáním zkolabuje v jídelně a všichni o ni pečují. Debb je však tvrdohlavá a stojí si za tím, že půjde do práce. Vic je na sebe naštvaný, protože ví, že tolik pracuje, aby měla na jeho dluhy. Brian nabídne Justinovi, aby strávil noc u něj na pohovce, ale ten se nakonec vkrade do jeho postele. Michael je zoufalý a chce nějak pomoct Debbie s penězi, Brian mu nabízí pomoc, ale on to chce vyřešit sám. Jennifer poctí Briana návštěvou v jeho práci, kam mu přinese všechny Justinovo věci a šek. Ten jí dává jasně najevo, že se o něj nehodlá starat, ale ona si stojí za svým a tak si to Brian později vybije na Justinovi. Nakonec se ale zdá, že je ochotný ho u sebe doma nechat. Michael se rozhodne zajímat o pozici manažera. Následně je nucený vydat se na oslavu povýšení svého šéfa, kam s sebou má přivést svoji slečnu a tak vezme Tracy. David je na něj naštvaný, že v práci lže o tom, že je gay. Nakonec povýšení získá. Justin se snaží udělat pro Briana jambalayu, ale Brian si přivede dalšího tricka a Justin tak odejde spát k holkám. Je zničený, protože si myslí, že ho Brian i jeho táta nenávidí. Justina si opět dobírají ve škole a Brian mu přijede na pomoc, následně ho odveze domů, ale když je svědkem toho, jak ho chce jeho otec ovládat a bránit mu v tom, aby byl sám sebou (that's not love, that's hate) rozhodne se nastěhovat si ho k sobě. Nakonec spolu večeří jambalayu při svíčkách.

1x09 - Daddy Dearest (Sonny boy)

Emmett si užívá sex po internetu. Gus onemocní a holky s ním musí urychleně do nemocnice. Justin nadále přebývá u Briana, který mu domlouvá, aby se na tátu vykašlal, a Justin ho přitom zpovídá ohledně jeho otce, ale ten dá jasně najevo, že k otci nechová žádné pozitivní city. Michaela začíná trápit, že do teď nepoznal žádné Davidovo přátele a tak se David rozhodne uspořádat večírek, aby je poznal. Emmett začne mluvit se svým nickem, který ho chce naučit sebevědomí. Melanie je v nemocnici nucena čelit tomu, že není zákonným zástupcem Guse a nemůže tak za ním a nakonec i homofobní setře, před kterou se jí Brian zastane. Po tom, co se stalo v nemocnici, se holky rozhodnou požádat Briana, aby se vzdal svých rodičovských práv, ten souhlasí, ale Justin ho přemlouvá, aby to nedělal. Michael se na večeři dostane do trapné situace, když přede všemi nechtěně prozradí, že jednoho z Davidových přátel viděl na White Party, přímo před jeho přítelem. Brian se po dlouhé době rozhodne navštívit svého otce, který z něj okamžitě tahá peníze a mluví s ním o ženských, protože netuší, že Brian je gay. Následně se opilý vydává k Maikeymu, který hned pozná, že byl za svým tátou. Ten ho uloží k sobě do postele a utěšuje ho, když brečí. Briana setkání s otcem zasáhlo natolik, že se rozhodne nevzdat rodičovských práv na Guse. David chce, aby se k němu Maikey nastěhoval a toho to zaskočí, protože se domníval, že se s ním chce rozejít.

1x10 - Queens of the Road

David tlačí na Maikeyho se stěhováním, ale ten se stále vyhýbá odpovědi. Lindsay by si ráda prodloužila mateřskou, ale Mel si nemyslí, že je to dobrý nápad kvůli penězům. Lindsay proto navrhuje pomoc od Briana, ale Melanie je zásadně proti po tom, co se nevzdal svých rodičovských práv. Maikey řekne Emmettovi o Davidově nabídce a Emmett ho přemlouvá, aby do toho šel. Justin se vydává na sestřinu oslavu narozenin, Jennifer je nadšená a chce, aby se Justin vrátil domů, ten to chce taky, ale ne za podmínky, že ho jeho otec bude dál odmítat takového, jaký je. Brian zjišťuje, že mu vykradli loft a dává to za vinu Justinovi, který zapomněl nastavit alarm a následně ho vyhodí. Lindsay mu pomáhá se seznamem věcí, co mu ukradli, ale když zjistí, že vyhodil Justina, tak odejde. Melanie žádá Teda o pomoc při hledání řešení, jak zařídit, aby Linds mohla zůstat doma s Gusem a ten jí navrhne, aby využila dědictví po otci, což se jí moc nezamlouvá, protože je to všechno, co má, kdyby se něco stalo. David vezme Maikeyho za starým gay párem, kteří jsou spolu 50 let, aby ukázal, že společné bydlení může fungovat. Justin se rozhodne utéct do New Yorku a Brian je společně s kluky nucený tam jet a dovést ho zpátky, protože jinak mu dá Debb co proto. Melanie nakonec přistoupí na Tedův nápad a Lindsay tak může zůstat doma další rok. Brian najde Justina v hotelu a tam se spolu vyspí, nakonec se vrátí do Pitts, kde Justinovi zařídí bydlení u Debbie. Michael řekne Davidovi, že není připravený na společné bydlení a ten se s ním proto rozchází.

1x11 - Surprise!

Michael se snaží v rozchodu s Davidem najít pozitivní věci a do toho má narozeniny. Justin začal pracovat v jídelně. Ted zjišťuje, že chlápek, se kterým se vyspal bez kondomu, je HIV pozitivní. Jde se proto nechat otestovat a Emmett na jeho podporu taky. Debbie přemlouvá Michaela, aby se usmířil s Davidem a ten mu proto nakonec zavolá, ale radši se vymluví, že si spletl číslo. Debb jde za Brianem a vyčte mu, že se Maikey na Davida vykašlal kvůli němu a chce, aby ho konečně nechal jít jeho cestou. Brian se mu rozhodne uspořádat tajnou narozeninovou oslavu a pozve na ní i Davida. Ted zjišťuje, že je negativní, ale Emmett má v telefonu vzkaz, že se má urychleně dostavit, bohužel je pátek a tak musí čekat celý víkend. Automaticky předpokládá to nejhorší. Koná se Maikeyho oslava. Vše se zdá, že proběhne normálně, dokud David nepochopí, že tam byl pozvaný, aby ho Brian mohl opět trumfnout se svým dárkem. Ted řekne Brianovi, že by měl Maikeyho nechat konečně jít a ten mu na to odpoví, že to udělá, pokud Maikeymu přizná, že ho miluje. Emmett vyzvídá Vica ohledně AIDS a nakonec požádá Boha, aby byl negativní. Na oslavu nečekaně dorazí Maikeyho kolegyně Tracy, kterou Brian pozval, aby jí mohl přede všemi říct, že je Maikey gay. To vyústí v to, že David dá Brianovi pěstí a nakonec všichni naštvaně odejdou. Michael se rozhodne bydlet s Davidem. Debb jde druhý den za Brianem, aby mu poděkovala, protože pochopila, že to, co udělal, bylo proto, aby ho Maikey konečně nechal být a začal žít svůj život. Emmett zjišťuje, že je negativní a tak chce dodržet slib, který dal Bohu - už nikdy nespat s žádným mužem.

1x12 - Move It or Lose It

Brianovi chybí Maikey a naopak, ale ani jeden nechce s tím druhým mluvit. Brian dokonce pozve Teda k Woodymu, kterého to dost překvapí. Emmett všechny tricky odmítá kvůli svému slibu, který dal Bohu. Mel s Lindsay se vzdalují a tak se hádají. Brian se s Tedem moc nebaví, ale za to on se rozhodne využít toho, že odmítá všechny svoje zájemce a sám s nimi odchází domů. Michael se konečně nastěhoval k Davidovi. Jenže David zrovna nesdílí jeho nadšení, když si všude rozestaví svoje hračky. Brian ze zoufalství otravuje dokonce i holky, které mu domlouvají, aby se s Michaelem udobřil, ale ten si myslí, že je to takhle lepší. V Big Q se Tracy zastane gayů před Maikeym, když si tam zaměstnanci o nich povídají vtipy, ale následně mu oznámí, že chce odejít z práce. Emmett nemá nejlepší náladu, ale když se seznámí s Mattem, který mu chce pomoct spatřit světlo, začíná se o to zajímat a rozhodne se jít na sezení jedné skupiny. Brian pozve Justina k sobě domů, který je nadšený, ale následně pochopí, že Brianovi pouze chybí Michael a tak se rozhodne zakročit, aby je udobřil, těm se to však nezamlouvá. David uklidí všechny Maikeyho věci a toho se to dotkne. Justin je u Briana - Ice cream kiss. Domlouvá mu, aby se usmířil s Maikeym, ale ten ho pošle pryč. Než odejde, ukradne u Briana komiks, který byl Maikeyho narozeninovým dárkem. Melanie je naštvaná, že u nich Brian pořád otravuje. Linds se mezitím svěřuje Brianovi s problémy s Mel a následně Mel konfrontuje se svými pocity. Michael se udobřuje s Tracy. Emmett se rozhodne stát členem skupiny Spatři světlo, aby se stal hetero. Justin jde za Maikeym předat mu komiks a říct mu, že Brianovi chybí. Nakonec se s ním jde usmířit. David vrátí Maikeyho věci zpátky.

1x13 - Very Stupid People

Na Briana v práci udělá dojem nový zaměstnanec Kipp a tak mu dá za úkol velkou zakázku. Linds s Melanie pořádají u sebe doma večírek pro své kamarádky, kterým se má brzo narodit dítě. Mel se tam seznamuje se ženou Marianne, se kterou si hned padne do oka. Emmett se stále přizpůsobuje novému životu a rozhodně mu to neusnadňuje blížící se P-town. Matt se mu snaží "pomoct" a nabádá ho, aby se přestal s kluky přátelit, pokud ho svádí na scestí. Kipp svede Briana v jeho kanceláři. Lindsay s Melanie pokračují v hádkách. Emmett se svěří Tedovi a Maikeymu o skupině a ti se mu to ihned snaží vymluvit, jenže Emmett to vnímá jako, že od nich nemůže čekat podporu. Brian se znovu vyspí s Kippem u sebe v loftu. Michael s Tedem se rozhodnou najmout Emmettovu oblíbenou pornohvězdu Zacka O'Toola, aby mu pomohli vrátit se do starých kolejí. Melanie se vyspala s Marianne. Kipp v práci oznámí Brianovi, že by chtěl být povýšený a kvůli sexu s Brianem doufá, že mu to projde, ale ten to ihned zamítne. Lindsay přije na to, že jí byla Mel nevěrná a Mel se nakonec rozhodne odstěhovat ke svojí sestřenici. Maiky s Tedem zjišťují, že jejich plán nevyšel a Emmett se je rozhodne odstřihnout ze svého života. Brian zjišťuje, že na něj a firmu Kipp podal žalobu za sexuální obtěžování.

1x14 - A Change of Heart

Brian je obviněný ze sexuálního obtěžování a to mu způsobuje problémy v práci. Maikey se mu snaží být i přes zákaz Davida nápomocný, což vyvolá mezi ním a Davidem hádku. Brian je ze své situace zoufalý a požádá Melanie, aby ho zastupovala. Emmett mezitím stále navštěvuje skupinu Spatři světlo, která mu má pomoct k heterosexualitě a společně s Heather ze skupiny se snaží o svůj úspěšný příběh - tedy o to, aby se spolu vyspali, což nakonec i udělají. Melanie a Ted spolu tráví čas, oba jsou zničení, ona protože jí chybí Lindsay a Ted, protože ztratil Emmetta. Michael lže Davidovi, aby mohl být s Brianem, který je ze všeho v háji. Justin u Woodyho vidí Kippa a rozhodne se využít příležitosti a pokouší se ho svést, jenže když mu oznámí, že je nezletilý, Kippa to vyděsí a Justin požaduje, aby stáhl proti Brianovi obvinění, což se podaří. Brian ovšem nezjistí, že to bylo díky němu. Ted s Maikeym jdou za Emmettem a rozhodnou se mu dát sbohem, jenže on si díky Tedovi nakonec uvědomí, že to, co dělá, je šílenost a vrátí se zpátky do svého života.

1x15 - The Ties That Bind

Lindsay nechává Brianovi Guse na hlídání, který jí slíbí, že se o něj stoprocentně postará, i když by ve skutečnosti rád šel do Babylonu na Ples v kůži. Nakonec si zařídí, aby mu ho pohlídal Justin, ten ho ale málem opaří mlékem a Mel tomu jen tak tak zabrání. David očekává svého syna Hanka a Maiky z toho má nervy. Když Hank dorazí, dá Maikeymu jasně najevo, že tam nechce být, což ho přivede k myšlence, že mu vadí, že je jeho táta gay, ale nakonec se ukáže, že mu vadí to, jak David neustále plánuje, co by mohli podniknout, zatímco Hank by se rád jen poflakoval. Za Brianem přijde jeho otec a sdělí mu, že má rakovinu, Debbie ho tak přemlouvá, aby mu řekl, že je gay, dokud je ještě čas. Nejprve se zdráhá, ale nakonec to udělá, reakce jeho otce není zprvu vůbec příjemná, ale nakonec se zdá, že by to mohl přeci jen přijmout. Dokonce mu Brian představí jeho vnuka Guse.

1x16 - French Fried

Michaelovi se přestává líbit, že za něj David všechno platí a tak s ním promluví, ten mu říká, že mu to nevadí. Když však Maikey zjistí, že si David nevybírá ani jeho šeky na nájem, nevezme to vůbec dobře. David proto souhlasí, že se budou v placení dělit, ale ještě mu sdělí, že jim zařídil dovolenou v Paříži s tím, že jí ale zruší. Justin Brianovi sdělil, že se hlásí na školy do jiných států a toho to zaskočí. Ve škole dává Justinovi opět zabrat Hobbs a tentokrát i jeho učitel, na což Justin reaguje a je na dva dny vyloučen. Debbie ho podpoří, aby se ve škole pokusil se spolužáky promluvit a tak s Daphne založí homo-hetero studentský spolek. Melanie chybí Lindsay a tak se jí rozhodne navštívit, aby se s ní udobřila, jenže dveře jí otevře podivný Francouz, který jak se ukáže, s Linds bydlí. A tak se Mel obrátí na kluky a všichni jdou zjistit, co se děje. Linds se jim svěřuje, že se chtějí s Francouzem vzít, aby dostal zelenou kartu, to Mel a Briana šokuje. Mezitím Ted s Emmettem Mikovi promluví do duše a ten se rozhodne Davidovi vyhovět a do Paříže letět. Na konci epizody jdou Justin, Brian, Ted a Emmett k Woody's a Justin narazí na Hobbse a veřejně všem řekne, že mu vyhonil. Brian Justinovi sdělí, že si právě vytvořil pravého nepřítele.

1x17 - Solution (How TLFKAM Got Her Name Back)

Michael s Davidem se vracejí z Paříže a pořádají večírek na podporu práv gayů a lesbiček, na který k nim má dorazit senátorka. Mike nikoho ze svých přátel však nepozve, protože se za ně stydí a je z něj snob. Ti však nelení, oblečou si na sebe různé šílenosti a na večírek se pozvou sami a rozjedou zde párty ve velkém. Michael je vytočený a přede všemi se pohádá s Debbie, která mu řekne, že se za něj poprvé v životě stydí. Justinovi ve škole někdo zapálí skřínku a napíše mu na ní "Fags dies", jeho máma proto jde rovnou za ředitelem, který jí dá jasně najevo, že Justinovu homosexualitu nehodlá tolerovat. Díky pomoci senátorky se nakonec ale dočká malého vítězství. Lindsay je stále rozhodnutá vzít si Francouze a nejen Melanie, ale i Brian z toho začínají být na prášky. Proto se Brian rozhodne k jedinému možnému řešení - vzdá se svých rodičovských práv, aby Mel mohla adoptovat Guse za podmínky, že se s Lindsay dají zase dohromady, obě nadšeně souhlasí. Michael se přijde usmířit s Debbie.
1x18 - Surprise Kill

Maikey dostane číslo od sexy kluka. Justin byl přijat na Dartmuth, ale oznamuje, že se rozhodl jít na Pittsburghský Institut Výtvarného Umění. Ted potkává Blaka, který je sjetý a Emmett ho od něj odhání. Ted ho však následně najde na podlaze na záchodech a tak ho s Emmettem vezmou do nemocnice. Brian se mezitím vydal do Lázní a narazil tam na Davida, který si nechával honit. Ten jde následně domů a z nervů si to s Maikeym rozdá. Ted strávil celou noc v nemocnici s Blakem a druhý den ho vezme k sobě domů, protože nemá kam jít. Emmett je kvůli tomu vytočený. Justin zjišťuje, že byl přijat na Institut a jde to oznámit mámě, ta pro něj má však špatnou zprávu - ona a jeho otec se rozvádějí. Justin proto přehodnotí své rozhodnutí a chce jít na Dartmuth, protože si to jeho otec přeje. Brian dává zabrat Davidovi, který se Maikeymu následně rozhodne přiznat, ten hned běží za kluky a Brian mu poradí, aby si taky užil. Maikey proto zavolá klukovi, který mu dal číslo. Ted ztratí peněženku a obviní Blaka, kterého následně vyhodí. Později zjišťuje, že si peněženku zapomněl u Emmetta a jde Blaka hledat. Debbie promlouvá Justinovi do duše, aby se nevzdal svého snu, následně se mu i Brian snaží pomoct ke správnému rozhodnutí, což se vyplatí. Maikey jde za Davidem a oznamuje mu, že si s někým vyšel, ale že to nikam nezašlo, protože by to bylo bezvýznamné, stejně jako to, co udělal David a tak se udobřují.

1x19 - Good Grief!

Brianův otec zemřel a kluci se mu snaží pomoct, především Maikey. Koná se pohřeb a Brian na sobě nedává znát žádné emoce. Jeho sestra Claire chce, aby se podělili o nějaké vzpomínky a Maikey vypráví dojemný příběh o tom, jak byli s Brianem malí a Brianův otec je vzal na bowling. Později se ukáže, že si to pamatuje jinak, než to ve skutečnosti bylo. Mezitím Ted znovu potkal Blaka a omluvil se mu, ten následně přijímá jeho nabídku pomoci a zůstává u něj přes noc, vyspí se spolu. Když ale Emmett vidí, jak Blake v Babylonu mluví se svým dealerem, řekne mu, aby se od Teda držel dál, a on poslechne. Daphne požádá Justina, aby byl její první, ten souhlasí a slíbí si, že to po tom nebude divné, jenže Daphne se do něj zamiluje a všechno se změní. Justin s ní zkouší promluvit, ale ta ho obviňuje z toho, že to on se změnil po tom, co začal spát s muži a navštěvovat gay kluby a že už ho skoro nepoznává. Brian se chce ze smutku vyspat s Michaelem, ale ten ho zastaví. Na konci epizody jdou spolu na bowling složit poctu jeho otci a Brian následně brečí v Maikeyho náruči.

1x20 - The King of Babylon

V Babylonu se jako každoročně koná soutěž o Krále Babylonu, na kterou se všichni vydávají. Ted s sebou vzal Blaka, se kterým nechtějí mít kluci nic společného a to Teda vytáčí. Brian Justina jako obvykle odkopne na druhou kolej a bere ho jako samozřejmost. Vic je mezitím neprávem zatčený za obnažování se na veřejných toaletách. Brian s Davidem se zase popichují a to vyústí v to, že Brian přihlásí bez jeho vědomí Davida do soutěže. Ten se nejprve zdráhá, ale nakonec vystoupí a všichni po něm šílí, což Michaela přiměje žárlit. Moderátor/ka soutěže poradí Justinovi, aby soutěžil a dal Brianovi najevo, že ho nemá tak jistýho, Justin taktéž chvíli váhá, ale když si Brian vyhlídne další známost, rozhodne se vystoupit. Nakonec i vyhrává a přebere Brianovi jeho úlovek, ten je z toho rozhozený, právě ochutnal svojí vlastní medicínu. Následuje je dokonce do zadní místnosti a vidí, jak si to spolu rozdávají. Blake pomůže složit kauci za Vica a stoupne v očích Michaela. Ráno jsou všichni na snídani, kam dorazí i Justin a vypráví jim detaily ze své noci s trickem, v Brianovi to pění.

1x21 - Running to Stand Still

Brianovi je v New Yorku nabídnuto pracovní místo a on je rozhodnutý ho vzít. Nikdo nechce věřit, že by to opravdu udělal. Justin se ho snaží přesvědčit, aby neodcházel, ale on si stojí za svým. Když dá nakonec do prodeje i svůj loft, tak si i Michael musí připustit, že Brian opravdu odejde a domlouvá Justinovi, aby ho nechal jít. Lindsay je na Briana naštvaná, že chce všechno a všechny opustit. Vic se mezitím snaží vypořádat se svým obviněním, při kterém ho zastupuje Melanie. Nejprve je odhodlaný přiznat vinu, aby to měl rychle za sebou, ale to by znamenalo záznam jako sexuální delikvent do konce života, Emmett ho proto přemlouvá, aby to nedělal, a poví mu vymyšlený příběh, který ho přiměje bojovat - vyhrává. Ted se snaží najít Blakovi práci a nakonec jim pomůže Melanie, která mu zařídí pohovor u ní v právnické firmě. David je nucený jet do Portlandu za synem kvůli rozvodu jeho matky s otčímem. Když se vrací, oznamuje Maikeymu, že tam bude muset jet na dýl a nabídne mu, aby jel s ním. Brian ztrácí svoje místo v New Yorku, ale nikomu o tom nepoví, naopak Michaela nabádá, aby do Portlandu odjel. Blake na pohovoru zaválel a s Tedem to chtějí oslavit, ten u něj ale najde drogy. Michael se rozhodne jet s Davidem.

1x22 - Full Circle

Brianovi je 30 a ostatní mu připraví oslavu ve stylu jeho pohřbu. Všem oznamuje, že do New Yorku nejde. David s Michaelem se připravují na odjezd do Portlandu, ale Michaela začíná štvát, jak David všechno zařizuje bez něj. Ted si neví rady s Blakem, který zase užívá drogy. A Justina čeká jeho maturitní ples, na který pozve Briana. Ten ho ale odmítne a dál se utápí ve svých depresích. Justin a Daphne se udobřují. Emmett mezitím radí Tedovi, aby Blaka vyhodil anebo ho přiměl jít na odvykačku a do toho připravuje rozlučkovou párty pro Michaela s Davidem, ti se tam však kvůli všemu pohádají. Brian mezitím slaví svoje narozeniny po svém a koupí si bílou šálu, na které se skoro oběsí, nebýt Maikeyho, který za ním přijde a zachrání ho. Blake souhlasí, že půjde na odvykačku, kam se jde hned přihlásit, ale když se tam Ted později vrací, Blake je pryč. Michael se rozhodne zůstat v Pittsburghu, ale na poslední chvíli si to rozmyslí a vydává se na letiště za Davidem. Brian mezitím jde Justinovi na ples, kde spolu tančí a nakonec se přede všemi políbí. To jeho spolužák Chriss Hobbs neunese a Justina napadne pálkou v garážích. Michael těsně před odletem obdrží telefonát od Briana a vydává se za ním do nemocnice. Brian je v šoku a celý od krve brečí. Vzpomíná na noc, kdy potkal Justina.

No comments:

Post a Comment