Wednesday, January 3, 2018

Happy fucking New Year


BEZ VAROVÁNÍ

Brian's POV

Další rok v hajzlu. Letí to, tak šíleně to letí. Někdy si fakt přeju, aby šel zastavit čas. Ale bohužel je to tak, jeden rok končí a druhý za chvíli začíná. Něco na tom všem je však přeci jen pozitivní... příchod nového roku můžu oslavit s lidmi, kteří pro mě znamenají na světě nejvíc, i když jim to moc často neříkám nebo nedávám najevo. Můžu ho slavit s Justinem, který mi posledních pár let dokázal neskutečně zpříjemnit... nepřiznal bych mu to, ani kdyby mě mučili... ale jsem s ním opravdu šťastnej. Stačí mi se na něj teď jenom podívat, vidět, jak se směje, jako to nejzářivější sluníčko a srdce mi z toho doslova poskočí. Za tenhle rok jsem si toho uvědomil mnoho, ale asi především to, že ho vážně miluju víc, než se dá slovy vůbec vyjádřit.

J: "Briane?"
B: "Huh?"
J: "Ptal jsem se tě, který triko je lepší?"
B: "Nemusíš si brát žádný,"...Laškovně jsem se pousmál.
J: "A zmrznu, viď?"
B: "Zahřeju tě."
J: "Hmmm... nad tím bych snad i mohl přemýšlet."

Upřímně? Nestěžoval bych si. Rád bych mu sloužil jako lidské topení. Ale vzhledem k tomu, že jdeme do ulic Pittsburghu, kde se momentálně teploty drží u nuly, myslím, že ani moje zahřátí by nebylo dostatečné.

B: "Ber to bílé."
J: "Dobře,"...Věnoval mi polibek a běžel si ho obléct.

Za chvíli se vrátil z koupelny, celý vyparáděný. Někdy fakt musím přemýšlet nad tím, proč někdo jako on je s někým jako já. Mohl by mít kohokoliv, spousta chlapů by si ho vážila mnohem víc, než já... dala by mu to, co si zaslouží... tak proč já? Otázka za milion.

J: "Z tvého výrazu tipuju, že mi to asi sluší."
B: "Nejradši bych ti vyšukal mozek z hlavy."
J: "To už si udělal... asi před hodinou,"...Skousl si ret.

Jo to udělal, ale rozhodně bych se nebránil dalšímu kolu. Nicméně si dovedu představit ty poznámky ostatních, že jsme jako obvykle dorazili pozdě. Aspoň jednou v roce, i když poslední den, bychom mohli zkusit dorazit na čas... ačkoliv už tak nějak stejně jdeme pozdě.

B: "Necháme si to na Nový rok."
J: "Jak na Nový rok, tak po celý rok?"
B: "Mluvíš mi z duše."

Zasmáli jsme se a s myšlenkou na to, že už se oba moc těšíme na Nový rok, jsme se vydali k Woodymu, kde společně s ostatním jako každý rok oslavíme Silvestra ve velkém. Liberty Avenue už byla slavnostně vyzdobená.

Emmett: "Zase módně pozdě."
Ted: "Jako bychom čekali něco jiného."
Ben: "Byl bych v šoku, kdyby přišli na čas."
J: "Zas tak pozdě nejdeme."
Maikey: "Neee... jen o hodinku."
B: "Justin si nemohl vybrat tričko."
J: "Aspoň, že to máš na koho svést,"...Loktem mě šťouchl do žeber.

Šli jsme se ještě pozdravit s holkama a Debbie, které v sobě už podle všeho měly pár skleniček. Vidět Debbie přiopilou je vždycky zapamatováníhodné, protože k tomu nedochází moc často.
S Justinem jsme si šli na bar objednat taky nějaké pití, já byl jako obvykle věrný Jimu Beamovi a Justin neodolal své oblíbené Margaritě. Potom jsme se posadili k ostatním a skvěle se bavili.

Debbie: "Doufám, že jste si všichni připravili nějaká předsevzetí."
B: "Šukat víc, než letos."
Debbie: "Mohla jsem čekat, že to bude něco takového... Sunshine, čeká tě perný rok."
B: "On to zvládne... a jeho zadek taky."

Všichni jsme se smáli jako nějací šílenci, dokonce se na nás otáčeli i okolní stoly. Jojo, naše rodinka je vždycky nejvíc vidět a slyšet.

Lindsay: "My si s Mel slíbily, že se budeme zase snažit trochu si užívat nějaké společné večery... takže se připrav, Bri, že v novém roce budeš táta, jak se sluší a patří."
Melanie: "A nechceme slyšet žádné odmlouvání."
J: "Já mu pomůžu!"
Melanie: "Díky, zlatíčko."
B: "Copak potřebuju pomoc?"

Postarat se o vlastního syna snad ještě dokážu. A vlastně jsem za tohle jejich předsevzetí rád, chci Guse víc vídat a mít možnost být v jeho životě, jak jen to bude možné. Fakt nechci být otec na hovno.
Udělali jsme si takové kolečko, kdy každý řekl, čeho by rád dosáhl v Novém roce... jen já jsem si své opravdové předsevzetí přeci jen nechal pro sebe... nebudu jim tu přeci vykládat, že bych rád zapracoval na tom svém přístupu k nim a především k Justinovi. Byl bych rád, kdybych mu byl schopný dávat více najevo, kolik toho pro mě znamená. Ale všichni víme, jak do kytek tohle asi půjde. Jsem fakt marnej.

J: "Nepůjdeme tancovat?"
B: "Na tuhle hrůzu?"
J: "Zvedej se."

Nestihl jsem ani nijak protestovat, protože mě najednou držel za ruku a táhl k pódiu, kde vyhrávala nějaká lesbická kapela. Postupně se zvedli i ostatní a měli jsme v podstatě celý parket jenom pro sebe. My vždycky víme, jak slavit.

J: "Doufám, že další rok bude stejně úžasnej jako ten letošní."
B: "Tenhle byl úžasnej jo?"
J: "JO! Díky tobě, Briane... jsem s tebou šťastnej, to snad víš?"

Jak rád bych mu na to něco řekl, vlastně přesně tohle cítím i já, ale... to předsevzetí se týká až Nového roku, takže si ještě můžu dovolit být za blba, co nevyjadřuje, jak se cítí. Ačkoliv ten polibek, co jsem mu věnoval, mu to možná stejně prozradil.
Zbytek večera probíhal ve stejně dobrém duchu, kdy jsme všichni popíjeli, tancovali, jedli a zkrátka slavili. Ani jsme se nenadáli a bylo tu to slavné odpočítávání...
Všichni jsme si vzali bundy a svoje skleničky šampaňského a vyběhli jsme i s ostatními lidmi před Woody's, abychom viděli ohňostroj. Ulice byly doslova narvané. A všichni jsme začali odpočítávat... 10... 9... 8... 7... 6... 5... 4... 3... 2... "Happy fucking New Year!" zařval jsem z plných plic. Všichni jsme si přiťukli.
Náhle se rozezněl ohňostroj, byla to neskutečná show. Ulicemi hrála hudba, všichni se objímali, líbali, tancovali a slavili Nový rok, zatímco se kochali ohňostrojem.
Jen my s Justinem jsme stáli uprostřed toho všeho a dívali se na sebe. Justin se na mě díval jako bych byl to nejlepší, co ho mohlo v životě potkat. A já se díky tomu cítil tak kurevsky šťastně. Nemůžu ani říct, jak jsem se vlastně cítil... protože tenhle pocit jsem poznal, až díky němu... Už jsem zkrátka na nic nečekal a věnoval mu první vášnivý novoroční polibek.

No comments:

Post a Comment