Tuesday, October 25, 2016

Zblázním se z toho(5)

Nový díl.

BRIAN

Justina jsem následně odvezl k Debbie, vím, že by se mu spíš zamlouvalo, kdyby mohl strávit noc v mojí posteli, ale naštěstí nic nenamítal, neměl jsem náladu na to se s ním dohadovat. Dneska v noci jsem jednoduše potřeboval být sám bez všech těch problémů kolem a Justin je rozhodně problémem největším. Proto jsem se ani nevydal do Babylonu, ale jel jsem rovnou domů v naději, že sklenička Jima Beama, televize a pár cigaret mě přivedou na jiné myšlenky. Jenže to jsem ještě netušil, jaký dáreček najdu u svých dveří...

B: "Maikey?"
Maikey: "Bri,"...Zachichotal se a já hned věděl, že má něco napito.
B: "Tolik k tomu, že budu mít klidnej večer... tak se zvedej,"...Společnými silami jsme se dostali až na pohovku.

Sundal jsem si bundu a následně jsem mu došel pro vodu, bylo sice dost možné, že ji do něj budu muset nalít násilím, ale potřeboval ji. Naštěstí se ji však napil sám.

B: "Takže co tě ke mně přivedlo?"
Maikey: "Budeš mít radost... s Davidem jsme se pohádali."
B: "Nepovídej. A kvůli čemu?"
Maikey: "Kvůli tobě!"


Bohužel se mi nezdařilo zakrýt ten samolibý úsměv, to víte, jsem rád středem pozornosti, zvlášť když to znamená, že mám v něčem pravdu, ale Maikeymu to rozhodně na úsměvu nepřidalo, spíše naopak, kdyby mohl tak mě snad sežere.

Maikey: "Jsem rád, že si spokojenej."
B: "Nebudu lhát, je to dobrej..."
Maikey: "Prosím tě, ušetři mě toho vítězného proslovu."
B: "Fajn, promiň. A co jsem udělal tak hrozného, že jste se vy dvě hrdličky chytly?"
Maikey: "David si myslí, že pokud by přišlo na rozhodování mezi tebou a ním, vyberu si tebe."
B: "A to ho šokuje? Viděl vůbec, jak sexy jsem?"
Maikey: "Briane!"

Dobře, na vtípky očividně nemá ani pomyšlení, i když tohle mělo k vtipu vlastně hodně daleko - já jsem sexy a je zcela jasné, že Maikey by si vybral mě... sakra, známe se skoro 15 let a zažili jsme toho spolu víc, než kdokoliv, není o čem pochybovat.

Maikey: "Briane, jak můžu být někdy opravdu šťastný, když kdykoliv, co někoho poznám, se mi to budeš snažit zničit? Víš moc dobře, co k tobě cítím, ale ty necítíš to samé ke mně a já to chápu... ale nemůžeš ode mě odhánět každého, s kým si něco začnu."

Zatuhl jsem a to naprosto. Jen jsem se mu díval do očí, ústa jsem měl pootevřená a srdce se mi rozbušilo. Něco takového mi nikdy neřekl, vždy jsem věděl, že mě miluje víc, než jako nejlepšího přítele a nebudu lhát ani moje city nikdy nebyly úplně jen na kamarádské úrovni, jenom jsem nikdy necítil tu potřebu z toho dělat vědu, vždy jsem věděl, že Maikeyho potřebuju jako svého nejlepšího přítele a kdybychom se třeba jen pokusili z toho dělat něco víc, všechno by se tím zničilo a to jsem nehodlal riskovat a ačkoliv já se s tím naučil žít a vlastně to i ignorovat, tak Maikey, jak se zdá ze své lásky ke mně nikdy nevyroste, pokud nenajde někoho jiného... v čemuž mu úspěšně bráním. Takže se zdá, že se pro jednou opravdu budu muset zachovat správně.

B: "Máš pravdu a omlouvám se. Nebudu ti říkat, že se mi David líbí a že mu věřím, protože nevěřím... ale pokud s ním jsi šťastný, tak toho nechám a nebudu se vás dál snažit rozeštvat. Jen po mně nechtěj, abych ho měl rád."

Maikey se zasmál a já se v tu chvíli cítil mnohem líp, potřeboval jsem, aby tahle velká rozmluva byla něčím zamluvená, protože jak jistě víte, já tyhle hlubokomyslné rozhovory opravdu nevyhledávám.

Maikey: "Věř mi, ani on tě nemá rád."
B: "Tss, to nechápu, jsem zlatíčko."

Nějak automaticky jsem Maikeyho políbil, tak jak je u nás zvykem, ale nevím, tentokrát jako by ten polibek byl něco víc - něco jako ve stylu 'konec naší nezrealizované romance'. Maikey jednoduše potřebuje, abych mu přestal bránit ve štěstí, i když možná nějaká část mě někdy toužila po tom, abych byl schopný mu dát to, co ode mě chtěl, ale ta část je pohřbená hluboko uvnitř a musí tam i zůstat.

Maikey: "Co říkáš, zajdeme do Babylonu?"
B: "Vlastně jsem si říkal, že si dám dneska volný večer."
Maikey: "Ty?"...Povytáhl obočí.
B: "Máš pravdu, tohle vůbec nejsem já - takže mi dej pět minut, než se dám dohromady. A v kuchyni si vezmi aspirin, je dobré kocovině předcházet."

Šel jsem si dát rychlou sprchu, pak jsem na sebe hodil modré džíny, černé tílko a svojí koženou bundu a mohli jsme vyrazit směr Babylon.

Emmett: "Neříkejte, že jste se udobřili?"
Ted: "To bylo rychlé. Neříkal si náhodou, že s ním už nikdy nepromluvíš?"...Obrátil svou pozornost na Maikeyho.
B: "Vážně? No nepovídej."
Maikey: "Měl jsem na tebe vztek."
Emmett: "A teď už nemáš? Co se stalo? Dali jste si pusu a všechny neshody náhle zmizely?"
B: "Něco takového."
Maikey: "Vlastně jsme se kvůli němu pohádali s Davidem a Brian se rozhodl dát mi s ním své požehnání."
B: "Jestli chceš můžu sehnat i reportéry, aby to s tebou sepsali jako hlavní článek v zítřejších novinách."
Maikey: "Musel jsem vyzdvihnout, že ses pro jednou rozhodl zachovat správně."
B: "Nenuť mě toho litovat."

To, že udělám dobrou věc, ještě neznamená, že prahnu po tom, aby to všichni věděli. Mám radši, když jsem v podvědomí všech za hajzla, jako dobrák to nikam nedotáhnu.

Maikey: "Dlužíš mi tanec."
B: "To jsou mi věci,"...Vzal jsem ho za ruku a zamířil rovnou na parket. Ty dvě královničky nás hned následovaly.

Tancovali a blbli jsme jako nějací malí kluci. Nebudu lhát mít ho ve svém životě je pro mě opravdu důležité, i když mu to možná nedávám nijak zvlášť najevo, ale kdybych ho ztratil, tak... asi bych se zbláznil.

B: "Myslím, že tě někdo shání,"...Kývl jsem přes jeho rameno.

Asi je vám jasné, že ten někdo byl David, stál tam s pohledem retardovaného, v překladu - tvářil se jako někdo, kdo chce napravit škody.

Maikey: "Nevadí?"...Ujišťoval se, že za ním může jít.
B: "Už jsme si to snad vyjasnili, ne?"
Maikey: "Díky,"...Letmo mě políbil a šel za ním.

Já jsem se vydal rovnou na bar, odkud jsem je pozoroval, doktor se podle všeho hodně snažil, poněvadž netrvalo dlouho a Maikey skončil v jeho náruči. Možná mi bude chvíli trvat, než si zvyknu na to, že si Maikey našel jinou náruč na držení, než je ta moje, ale jednoduše ho musím nechat.
Něco jiného však po chvíli na parketu zaujalo mou pozornost a to něco, byl ten nagelovanej kluk, který se teď všude motá kolem Justina. Možná je to ubohé, ale šel jsem si s ním zatančit - lépe řečeno, šel jsem zjišťovat informace.

No comments:

Post a Comment