Wednesday, October 14, 2015

Místo lásky a přátelství(9)

Nový díl.

JUSTIN

Pokud jsem si myslel, že jedině noc pro mě bude tady vysvobozením, protože nebudu muset myslet na Briana, tak jsem byl hodně naivní, nebudu zmiňovat ty nepodstatné věcí jako, že jsem mrzl jako bych byl minimálně na Aljašce, že jsem neustále z lesa slyšel soví houkání a všude kolem zvuky těch podělaných brouků, na jejichž jméno si teď nemohu ani za boha vzpomenout a v neposlední řadě, že mě do zad píchali nějaké klacíky a kamínky, co jsem měl pod stanem, protože to jsou prostě věci, se kterými musím počítat, když jsem se rozhodl k takovému dobrodružství, proto budu mluvit o jiných věcech, jako je třeba přiškrcené Maikeyho vzdychání, který se pokoušel o to, aby nebyl tolik slyšet, když se s Benem oddávali svým prvním romantickým radovánkám tady a pak taky neustálé chichotání vycházející z Tedova a Emmettova stanu, kteří se zajisté taky nějak láskyplně zabavili a především budu mluvit o té části, kdy jsem kvůli předcházejícím věcem tupě civěl do "stropu" a myslel jen na to, jaké by to bylo, kdyby tu byl Brian se mnou a zažívali bychom spolu stejně krásné chvíle jako ti čtyři, kdy by se ke mně tiskl, abychom se vzájemně zahřáli, kdy bychom jednoduše byli spolu a věděli bychom, že se milujeme místo toho, že jsme teď každý jinde a ani nevíme, zda spolu ještě někdy normálně promluvíme, tahle noc byla zkrátka naprosto příšerná a já vážně nevím, jak jich přežiju dalších šest!
Rozepl jsem stan a okamžitě mě oslepilo ostré sluneční světlo, musel jsem párkrát zamrkat a následně jsem se začal neohrabaně plazit ven, při té příležitosti jsem si odřel dlaň o nějaké jehličí, musel jsem smát tomu, že jsem tu ani ne 24 hodin a už jsem stihl porušit Maikeyho slib Brianovi, že se mi nic nestane!

Emmett: "Sunshine, jsem rád, že se ti tady tak moc líbí, ale někteří z nás se ještě snaží spát,"...Jeho hlava vykoukla ze stanu a já se musel zasmát znova, takové vrabčí hnízdo z vlasů jsem snad nikdy neviděl.
J: "Kdybyste spali v noci, nemusím vás teď trápit."
Emmett: "Juj, ty jsi...?"
J: "Všechno slyšel? Jop."
Ted: "Říkal jsem ti to,"...Ozvalo se opět z jejich stanu.
Emmett: "Promiň, zlato."
J: "V pohodě, horší, než Maikey s Benem, jste nebyli."


Emmett celý červený studem zase zalezl zpátky do stanu a já se konečně dokázal postavit na nohy, hezky jsem se protáhl a pak jsem začal vnímat okolí, které bylo zkrátka kouzelné, po ránu to tady vypadá snad ještě líp, než přes den, jenže opět mě štve, že si tyhle okamžiky nemohu vychutnávat s Brianem!

Maikey: "Heleme se, tady už je někdo vzhůru."

Doslova jsem nadskočil, vůbec jsem nepočítal s tím, že by se mohl ozvat za mnou, když jejich stan byl přímo přede mnou...

J: "Bože, vyděsil si mě! Kde jste byli?"
Ben: "Šli jsme zkusit vodu, po ránu je to nejlepší."
Maikey: "Jo, Ben mi ukázal jedno místo, kam nikdo nechodí a voda je tam tak příjemná, pak tam můžeme zajít všichni, je to sice dál, ale za tu procházku to stojí."
J: "To zní lákavě, ale myslím, že dnes pouze budu dospávat noc,"...Uchechtl jsem se.
Maikey: "Neříkej, že..?"
J: "Ano, správně."
Maikey: "Sakra."
Ben: "Asi bychom si měli posunout stan, zlato."
Maikey: "Jo, aspoň tak o kilometr."
J: "V pohodě, to já bych si měl posunout stan, akorát vám to tady všem kazím."
Maikey: "Justine, to není..."
J: "Neříkej, že to není pravda, protože je, nebudete na mě přeci brát ohledy."
Maikey: "Víš ty co? Právě, že naopak budeme, zajistíme, že si na Briana ani nevzpomeneš... Co bys rád podnikl? Chceš jít na výlet? Chceš hrát nějaké společenské hry? Chceš, aby ti Emmett udělal třeba pedikúru?"...Uchechtl se.
Emmett: "Kdo tady mluví o pedikúře?"...Emmettova hlava opět vykoukla ze stanu.
Ben: "Maikey se snaží přijít na způsob, jak zajistit, že se Justin tady nebude bez Briana trápit."
Ted: "Lobotomie je jasná volba!"

Všichni jsme se museli začít smát, Ted měl totiž pravdu, mně pomůže už jedině lobotomie nebo amnézie, Briana mám prostě v srdci, v hlavě, pod kůží, zkrátka všude! Zároveň jsem si však neskutečně vážil toho, že se mi všichni tak moc snaží pomoct, ačkoliv to asi nebude nic platné.

J: "Díky, kluci, ale..."
Ben: "Žádné 'ale', Maikey má pravdu, musíš si to tady užít stejně jako my."
Emmett: "Jo, i kdybychom ti měli Briana vyřezat do stromu."
J: "Díky, Emme, to je... Velmi originální."
Ted: "Ale mohli bychom ho vyřezat jen od krku dolů? Chci si od jeho arogantního úsměvu ten týden odpočinout."
Maikey: "Tede!"
Emmett: "Teddy, no tak!"
Ted: "Promiň."
J: "V pohodě, já se ti nedivím, ale i tak opravdu není třeba, abyste mi ho vyřezávali do stromu."
Ben: "Tak co můžeme udělat?"
Maikey: "Jo, něco vymysli, my se přizpůsobíme."

Měl jsem úplné okno, nic mě prostě nenapadalo, ani jedna podělaná činnost, která by mi zajistila, že alespoň na pět minut zapomenu na to, že někde na světě existuje Brian Kinney, muž, kterého miluji nade vše i přes jeho chyby! Ale zároveň jsem věděl, že takhle tady ten týden strávit nechci, prostě ne, chci si ho užít, jak nejvíc to bude možné!

J: "No tak třeba..."
Maikey: "Co? Povídej."
Emmett: "Mám ti udělat tu pedikúru?"
Ted: "Nebo lobotomii?"
Ben: "Nebo si jednoduše můžeme udělat nějaký výlet a večer se zajdeme vykoupat tam, kam jsem vzal Maikeyho, tam nás nikdo nebude rušit."
J: "Kluci, moc si vážím vaší nabídky jako je pedikúra a lobotomie, ale myslím, že dám na Bena,"...Zasmál jsem se.
Maikey: "Výborně, takže je rozhodnuto - jde se na výlet."
Emmett: "Hurej!"...Pokřikl spíš zoufale, než nadšeně.
Ben: "Tak se připravte a tak za dvacet minut vyrážíme."
Ted: "Dobře, ale možná tak za půl hodiny, Emmett bude potřebovat i psychickou přípravu a taky si samozřejmě bude muset najít ty nejvíc svítící kalhoty pro případ, že by se ztratil,"...Začal se smát.
Emmett: "Teddy, to bylo tak moc vtipné... Ale ty kalhoty jsou velmi praktické!"
Maikey: "Tak půl hodiny, hlavně už nezdržujte."

Připadal jsem si hloupě, že se všichni museli přizpůsobit mně, abych to tady zvládl, je mi jasné, že být to jen na nich celé dny se válejí a užívají si vzájemné chvíle, mít tu já Briana dělali bychom to samé, ale já ho tu nemám a já bych se zbláznil, kdybych se nějak nezabavil, proto jsem byl opravdu moc vděčný, že pro mě tohle kluci dělají a dá se říct, že jakmile jsme vyrazili na náš výlet, cítil jsem se mnohem lépe!

No comments:

Post a Comment