Wednesday, January 22, 2020

Asked too Much // 3 // - by Cookiebun

Asked too Much by Cookiebun


BEZ VAROVÁNÍ

####

Výsledek obrázku pro queer as folk brandon

Pro ty, co seriál neviděli, v tomto díle vystupuje postava jménem BRANDON - upřímně si moc do detailu nepamatuju, o co přesně s ním šlo, jelikož pátou sérii (ve které se objevuje) jsem viděla celou jen jednou a je to už nějaká doba (6 let😂🙈), ale jedná se o Brianova rivala, který chtěl zbavit Briana jeho postu Krále Babylonu a Liberty Avenue celkově. Uzavřeli spolu nějakou sázku, tuším, že museli ojet 10 (?) nejžhavějších kluků a kdo to zvládl dřív, tak vyhrál - a tím byl Brian, jehož cena byla právě Brandon (jeho zadek😅), který s ním původně nechtěl vůbec spát. Avšak těsně předtím, než si měl Brian vybrat svou výhru, tak vycouval a Brandona (který už mimochodem ležel nahý v jeho posteli a připravený😅) poslal pryč - protože si už dokázal to, co chtěl - že on je KRÁLEM😎

####


Michael's POV

Kde všichni jsou? Brianovi jsem volal několikrát. Dokonce jsem volal Tedovi a Emmettovi, ale nikdo to nezvedl. Šel jsem i do jídelny, ale nemohl jsem Ma najít. Teď jsem jí zavolal, ale taky neodpověděla. Vzhledem k tomu, že jsem pro dnešní noc sám, tak hádám, že půjdu domů. Ben je pořád pryč. Nemyslel jsem si, že to myslí vážně, ale ve skutečnosti je to takhle opravdu nejlepší. Alespoň chápe, že můj čas s Brianem je teď.

Všichni se v poslední době zdají být tak jiní. Změnili se a já si nejsem jistý, jestli k lepšímu. Je to, jako by všichni byl teď pořád zaneprázdnění, nikdy nechtějí jít jen tak do Babylonu nebo k Woody's. S Brianem už netrávím žádný čas o samotě. Není divu, že změnil svůj názor ohledně toho, abychom byli spolu! No, jsem si jistý, že vymyslím něco, co mu připomene, jak moc mě miluje a jak moc chce být se mnou.

Jdu do jídelny na snídani a cítím velkou úlevu, když vidím, že Ma pracuje. Když se posadím, čekám, že půjde hned za mnou, ale dává si na čas. Konečně přichází a sedá si ke mně. "Co se děje, Michaele?"

"Co tím myslíš, Ma? Nic se neděje. Mohl bych se tě zeptat na to samé. Včera jsem ti volal a tys mi ani nezavolala zpátky."

Ma se na mě chvíli divá a pak řekne: "Zlato, slyšela jsem, že Ben se odstěhoval. Jsi v pořádku?"

Protočím oči, ale odpovím: "Samozřejmě, že jsem v pořádku. To, že se Ben odstěhoval, je ta nejlepší věc, co se mohla stát. Ulehčuje to to, až se s Brianem dáme dohromady, což by mělo být brzo."

Vypadá šokovaně. Nechápu proč, když ví, že mě Brian miluje. Možná je jen smutná ze ztráty Bena. Je to hodný chlap, ale jsem si jistý, že bude v pořádku, že najde někoho jiného, koho bude milovat. Já už zkrátka nemůžu žít ve lži. Vždycky jsem byl předurčen k tomu být s Brianem a i když Bena miluju, není to zkrátka tolik, jako miluju Briana.


"Zlatíčko, opravdu si nemyslíš, že s Brianem budete pár, že ne? Uvědomuješ si, že je se Sunshine a nemá v úmyslu to změnit."

"Samozřejmě, že budeme pár. Víš, že mě miluje. Slyšelas ho to říkat: 'Vždycky jsem tě miloval, vždycky budu.' Prostě jsem si teď uvědomil, že jsme čekali už dost dlouho. Je na čase, abychom dostali svůj šťastný konec. Vím, že Brian to tak nazývat nikdy nebude, ale je čas." Řeknu s obřím úsměvem ve tváři. Je hezké to říct nahlas. Už žádné skrývání.


Debbie's POV

Nemyslela jsem si, že je to pravda. Nechtěla jsem, aby to byla pravda. Michael se opravdu zbláznil. "Michaele, nejsem si jistá, že to Brian vidí stejně. Proč si nepromluvíš s někým, kdo by ti mohl pomoct vidět věci z jiné a jasnější perspektivy? Víš, Alex Wilder je skvělý chlap, se kterým můžeš mluvit o čemkoliv."

Jeho tvář je mixem vzteku a strachu zároveň. "Co to sakra, Ma? Vím, že ti Ben bude chybět, ale to není důvod snažit se zabránit tomu, abychom s Brianem byli spolu. Cvokař? Nemám nejmenší důvod k tomu jít ke cvokaři! Možná, že ty si s ním potřebuješ promluvit, abys našla způsob, jak tohle přijmout."

Zhluboka si povzdechnu a podívám se na svého syna. Myslela jsem si, že ho znám skrz na skrz, ale opravdu nemám tušení, co se stalo, že to způsobilo tohle. A taky nevím, co jiného dělat. Možná musím poslechnout zbytek rodiny a prostě trochu odstoupit. Nemůžu jen tak sedět a dívat se na tu katastrofu, ale teď upřímně nemám ponětí.

"Musím jít, Ma. Musím otevřít krámek." Vstane k odchodu a minutu se na mě dívá. "Uvidíme se později." S tím odchází ze dveří.

Zdá se, že opravdu žije ve svém vlastním světě. Zhluboka se nadechnu a vstanu. Teď mu nemůžu pomoct, ale mezitím se budu snažit vymyslet způsoby, jak mu pomoci. Musím čelit pravdě a přestat ho slepě bránit. Nejsem si jistá, kam odtud jít, ale musím podporovat rodinu jako celek.


*************

GENERAL POV

Slovo se po Liberty Avenue šířilo rychle o tom, co se stalo ve Woody's s Michaelem. Existují nějaké navazující příběhy o Mikovi s Debb mluvících v jídelně. Přeci jen, ani jeden z nich není znám pro to, že by mluvil tiše. Příběhy jsou různorodé, ale překvapivě podobné a docela na místě o tom, co se doopravdy stalo. Ale co není vůbec překvapivé, je to, že v žádné verzi není Michael vykreslen v lichotivém světle.

Brandon, který je stále zahořklý kvůli jeho odmítnutí Frajerem z Liberty Avenue, slyší příběhy a uvědomuje si, že by mu mohly být užitečné. Vždy ho vytáčelo, že prohrál tu sázku s Brianem, ale když byl té noci v loftu odmítnutý, byl přímo nepříčetný. Ne, že by chtěl být Spodek, ale pokud měl ztratit sázku, chtěl alespoň zjistit, jestli ten povyk ohledně Frajera, byl skutečný. Brandon měl pocit, jakoby se Brian vzdal své odměny až moc snadno, jakoby Brandon nebyl pro Frajera dost dobrý.

Tady byla jeho šance. Ví, že Brian a Michael jsou nejlepší přátelé. I on slyšel to známé "Vždycky jsem tě miloval, vždycky budu." Ví, že i když se hádají, pokaždé se s tím nějak poperou. Každý ve skutečnosti ví, že jsou jako bratři, jen Michael nejspíš nepostřehl tu skutečnost. A jaký existuje lepší způsob, jak se dostat Brianovi pod kůži, než se spojit s jeho bratrem a ukrást mu ho.

Brandon nemá o Michaela skutečný zájem. Vždycky mu připadal neustále si stěžující a dětinský, v podstatě uznávajíc, že nikdy nevyrostl z puberty. To však Brandonovi nebrání v tom, aby ve svém nápadu viděl potenciál. Rozhodl se, že se potřebuje pořádně zamyslet nad tím, co musí udělat, aby byl tento plán úspěšný.


*************

Už jsou to dva týdny. Dva celé týdny a nic. Michael si myslel, že když se bude držet zpátky, všichni - no Brian především - budou spěchat, aby ho získali zpátky. Byl jen sám se sebou a dokonce se vyhýbal jídelně. Začíná přemýšlet, že by měl možná podlehnout a jít zpátky sám místo, aby čekal na to, až za ním ostatní přijdou.

Michael přistoupil k jídelně a než vstoupil, nahlédl skrze okno. Hlasitě zalapal po dechu, jak se díval dovnitř a viděl tam celý gang, včetně Bena. Smějí se a mají se skvěle, nikdo se nezdá být vůbec rozrušený tím, že on tam není. Jak se to všechno pokazilo, diví se Michael. Rozhodne se zavrhnout to, aby vběhl dovnitř, žadoníc, aby byl členem party, ale všechno mu to chybí.

Brandon vidí svou šanci, když se chystá vstoupit do jídelny. Michael tam stojí a vypadá opuštěně, jakmile Brandon nakoukne dovnitř, hned chápe proč. Je čas uvést plán do pohybu.

Brandon přijde k Michaelovi. "Ahoj. Co to děláš?" Říká, aby to bylo odlehčené.

Michael se na Brandona chabě podívá. "Nic, co ty?" Michael si není jistý, co si o tom má myslet, ale v tuto chvíli se cítí tak ztraceně a osaměle, že rozhovor oceňuje.

"Chtěl jsem tu na večeři, ale nechtěl by ses ke mně připojit někde jinde? Možná někde, kde je to trochu víc speciální?" Brandon do toho dává plno šarmu.

Ve svém současném stavu je Michael nadšený. Pak ho něco napadne. Hmmmm, viděl jsem jen jednoho člověka dostat se Brianovi pod kůži a vyvolat v něm žárlivost. Tohle bude perfektní. Donutím Brandona, aby se do mě zamiloval, a mezitím Brian začne žárlit a toho kluka odkopne jednou pro vždy. Tohle způsobí, že Brianovy city ke mně vyjdou na povrch a uvidí, že teď chce být se mnou.

"Večeře zní skvěle. Pojďme odsud." Michael odpovídá.

Tohle bude snazší, než jsem si myslel. Myslí si Brandon.

Je to skvělý nápad. Jak tohle může selhat? Brian uvidí, jak moc mě miluje, když nebude schopný snést vidět mě se svým rivalem. Myslí si Michael.

Shakespeare napsal, že protivný osud svádívá člověka s podivnými společníky na nocleh... a pravdivější slova nebyla nikdy napsána, když uvažovali o "bezpečných" plánech Michaela a Brandona.


***************************************
PROSÍM O HODNOCENÍ! 😇

No comments:

Post a Comment